Alkoholens fula baksida

Så där ja, så har ännu ett förhållande gått åt helvete på grund av alkohol. En vän har gjort slut med sin sambo pga hans alkoholism.

De har vart tillsammans i några år och detta har vart ett problem från början. Otaliga är de gånger hon har fått släpa in sin kille i duschen och duschat honom menads han har legat medvetslös. Sjukt.  Nu sist så krashade han hennes bil på fyllan. Totalkvaddad, skrot, en hög med plåt blev den. En bil hon än står och betalar lån på. Han fick välja mellan behandling och kåken och valde då självklart behandlingshem. Han blev även av med körkortet och kunde därmed inte jobba då hans jobb krävde körkort. Behandlingen gick bra, han kom hem och var sjukskriven... Utnyttjade alkoholismen i gräl och meningsskiljaktigheter. Det är ju så synd om en alkoholist.

Hon var på honom: sök nytt jobb om du inte kan gå tillbaks till det gamla. Men en person som har blibit skyddad hela livet av en förälder är inte handlingskraftig för fem öre. Denna förälder tyckte ju att vi ska ju vara snälla mot honom, han är ju alkoholist. Vi ska ge honom saker. han ska inte behöva göra någonting. Detta resulterade i att flickvännen kände sig undanskuffad och blev arg. Med all rätt!! HON är flickvän och sambo.

Ursäkta, men i det ögonblick du väljer att dela ditt liv med en partner och flyttar i hop så är nu ett. Din mamma kommer alltid att vara din mamma men denna partner är din nya familj. Hon/han ska naturligt komma först, precis som era barn. Självklart ska man hjälpa sina föräldrar men det finns en gräns.

Mamma och flickvän är två olika saker. Din mamma är MAMMA. Hon har fött dig, gett dig mat, uppfostrat dig. MEN din sambo är din sambo. Detta har vissa mäns mammor svårt att förstå. Vissa män också. Mammorna tycker att de ska komma först och männe tycker ju att så har det ju alltid vart. MEN hon har ju faktiskt ( ofta) en egen man :)

Så sa jag till älsklingen när han skulle springa hos sin mamma och sätta upp takfläkt och koppla stereo och gud vet ta mig fan vad! Har inte hon en äkta man? ( Älsklings föräldrar är skilda sen länge o har nya respektive)
Grejen med hans mamma var kontroll. Hon är tablettmissbrukare och ska ha kontroll på alla.  Därför skulle Älskling springa där och greja.

MEN nu kom jag från ämnet. Ämnet var sprit. Summan av kardemumman är: Jag är inte nykterist men tycker att festa är något jag gjort i många år och det har tappat sin "charm".  Är inte lockad av bakfylla och jag är mycket roligare nykter. Sprit och öl innehålelr också kalorier jag inte vill ha. Man blir fet av alkohol....   Sen gör det sitt att jag lever med en alkoholist som när han dricker häller i sig tills han somnar. Inte så kul för någon.

Nej fan, missbruk är en fruktansvärd sak och jobbigt för alla inblandade. Nu har som sagt ännu ett förhållande spruckit på grud av missbruk.

Man kan fråga sig: Är det värt det??

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0